Tillitsbaserat ledarskap

Bygg förtroende och öka engagemang med ledarskap som främjar ansvarstagande och samarbete.

Under de senaste åren har många organisationer, särskilt inom offentlig sektor men även inom det privata näringslivet, övergått från en kontrollbaserad styrning till en mer tillitsbaserad ledningsmodell. Trots insikten om de positiva effekterna kan utmaningarna vara betydande och innebära stora förändringar i arbetssätt. För att lyckas krävs en djup förståelse för hur modellen fungerar och hur den kan tillämpas i praktiken. Denna utbildning ger dig både teoretisk kunskap och praktiska verktyg för att leda medarbetare genom tillit, vilket ökar både prestation och arbetsglädje, samt ger konkreta metoder för att skapa handlingsutrymme och främja tillit i ditt team.

Vem är Martin Hallengren?

Martin Hallengren är en erfaren ledarskapsutvecklare och coach med en passion för att hjälpa individer och team att nå sin fulla potential. Med sin expertis inom kommunikation, konflikthantering och personlig utveckling har Martin hjälpt många chefer att hitta sin egen ledarstil och skapa framgångsrika arbetsmiljöer. 

Martin Hallengren, ledarskapscoach

Skapa en tillitsfull och produktiv arbetsmiljö

Vill du frigöra dina medarbetares fulla potential och skapa en arbetsmiljö präglad av ansvarstagande, engagemang och långsiktiga resultat? Vår utbildning i tillitsbaserat ledarskap ger dig de verktyg och insikter du behöver för att utveckla ditt ledarskap och bygga en kultur av samarbete och innovation.

Lär dig att praktisera tillit i ditt ledarskap för att främja både produktivitet och trivsel. Genom att gå från detaljstyrning till att ge medarbetarna större frihet och ansvar, kan du stärka självledarskap och autonomi inom din organisation.

  • Nyckelprinciperna bakom tillitsbaserat ledarskap och hur du applicerar dem i praktiken.
  • Planering och uppföljning i en tillitsfull miljö, med fokus på självledarskap och autonomi.
  • Konkreta metoder för att skapa en tillitsbaserad kultur där medarbetarna är motiverade att prestera sitt bästa.
  • Verktyg för att stärka intern kommunikation och skapa ett gemensamt syfte som driver hela organisationen framåt.

Denna praktiskt inriktade utbildning ger dig möjlighet att direkt implementera tillitsbaserade metoder i din organisation. Få djupa insikter i hur tillitsbaserat ledarskap kan förändra din ledningsstil och förbättra både resultat och arbetsmiljö. Kursen är designad för chefer och ledare inom både offentlig och privat sektor som vill skapa hållbara och framgångsrika arbetsplatser.

Frigör din ledarskapspotential med tillitsbaserat ledarskap

Denna kurs tar dig bortom traditionellt ledarskap och visar hur tillitsbaserat ledarskap kan förstärka din förmåga att leda, fatta beslut och inspirera ditt team. Genom att bygga en kultur av tillit och förtroende kan du öka engagemanget, motivationen och effektiviteten inom ditt team. Lär dig hur tillit som ledarskapsstrategi kan transformera din organisation och skapa långsiktig framgång.

    • Chefsrollen i en tillitsbaserad era: Förstå hur tillitsbaserat ledarskap förändrar chefsrollen och vilka nya möjligheter det skapar för dig som ledare.
    • Framgångsrikt ledarskap med tillit: Lär dig hur du använder tillit för att sätta smarta mål, följa upp resultat och coacha dina medarbetare mot framgång.
    • Tillitsbaserad konflikthantering: Få verktyg för att analysera och hantera konflikter effektivt genom tillitsbaserade insikter.
    • Stresshantering i en tillitsfull arbetsmiljö: Förstå och hantera stress i en arbetsmiljö som bygger på öppenhet och förtroende.
    • Medarbetarsamtal med fokus på tillit: Få stöd för att strukturera och genomföra utvecklings- och lönesamtal som främjar tillväxt och engagemang genom ömsesidig tillit.
    • Kommunikation för en tillitsfull kultur: Lär dig hur du övertygar, påverkar och kommunicerar effektivt i en värld där tillit spelar en allt större roll.
    • Arbetsrätt och tillitsbaserat ledarskap: Få grundläggande kunskap om de juridiska aspekterna av att implementera tillitsbaserat ledarskap på arbetsplatsen.
    • Tillitsbaserad coachning och utveckling: Använd tillit för att involvera dina medarbetare i målbilden och hålla effektiva möten som leder till resultat. 

Denna utbildning ger dig inte bara kunskap, utan även praktiska verktyg och strategier för att bli en framgångsrik ledare i en framtid byggd på tillit.

Målgrupp

För dig som är chef och vill transformera din organisation genom att tillämpa tillitsbaserat ledarskap. Denna kurs ger dig de verktyg och kunskaper du behöver för att bygga en kultur av tillit, optimera interna processer och stärka medarbetarnas engagemang. Lär dig hur du kan förbättra teamets samarbete och skapa långsiktiga framgångar genom att fokusera på förtroende och öppen kommunikation.

Målsättning

Efter utbildningen kommer du att:

Stärka din ledarroll genom tillitsbaserat ledarskap: Få en djupare förståelse för dina styrkor och utvecklingsområden som ledare, och lär dig hur tillitsbaserat ledarskap kan hjälpa dig att fatta mer informerade och förtroendeskapande beslut.

Utveckla omfattande ledarskapskompetenser med fokus på tillit: Förbättra dina kunskaper inom kommunikation, motivation och konflikthantering, och upptäck hur tillit kan höja dina ledarskapsförmågor och främja en positiv arbetsmiljö.

Leda och kommunicera effektivt med tillitsbaserade metoder: Förstärk din förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare genom att implementera metoder som bygger på förtroende, vilket skapar en mer engagerad och produktiv arbetsstyrka.

Använda praktiska verktyg för att bygga en kultur av tillit: Få tillgång till konkreta verktyg och strategier som hjälper dig att utveckla ditt företag genom att främja samarbete och förtroende inom organisationen.

Deltagaravgifter och kommande kurstillfällen

Deltagaravgifter:
  • Klassrumskurs 11 995 kr exkl moms

    Lunch, fika och dokumentation ingår.

Kommande kurstillfällen:
Stockholm

30 – 31 okt 2024
Centralt i Stockholm, lokal meddelas senare

11 – 12 dec 2024
Centralt i Stockholm, lokal meddelas senare

21 – 22 jan 2025
Centralt i Stockholm, lokal meddelas senare

Boka din plats idag!

Lär dig att utnyttja tillitsbaserat ledarskap för att fatta bättre beslut, främja innovation och leda din organisation in i framtiden.

Referenser

Vill du veta mer?

Vill du boka eller har du några frågor kring Tillitsbaserat ledarskap eller någon av våra andra kurser?